Zoeken

Vitaal en bruisend het nieuwe jaar in!


Vitaal en bruisend het nieuwe jaar in 3

December 2020 en Januari 2021. Inspiratie om vitaal en bruisend het nieuwe jaar te kunnen starten!

Met inspirerende webinars, podcasts, uitdagingen, oefeningen en verrassingen

2020 was een turbulent jaar! Meer dan ooit moesten we alles op alles zetten om deze intensieve crisis het hoofd te kunnen bieden. En we zijn er nog niet, we moeten door. Vitaal blijven is daarbij belangrijker dan ooit. Voor iedereen!

We helpen je daar graag bij. Daarom bieden we je in december en januari een aantrekkelijk digitaal programma aan. Weken lang word je online geïnspireerd door webinars met interessante sprekers, podcasts, informatie, oefeningen, uitdagingen en verrassingen. Zo gaan we vitaal en bruisend het nieuwe jaar in!

Iedereen kan meedoen! Doe jij ook mee?

Meld je snel aan want VOL=VOL!

aanmelden

Werkt bovenstaande aanmeldknop niet? Stuur dan rechtstreeks een email naar: Mobiliteit@vr-rr.nl

Vermeld duidelijk om welke activiteit en welke datum / tijdstip het gaat.

Hoofd HR Diana Storm gaat bruisend het nieuwe jaar in

Sneak Preview webinar Erik Scherder

Januari 2021

Webinars

Januari - Mindfulness in Corona tijd

Foto Mindfulness

5 en 19 januari 2021 - 11.30 - 12.30 uur

Mindfulness online in Corona tijd

Corona-tijd daagt ons meer dan ooit uit om bewuster te leven.

Hoe kan een workshop mindfulness je helpen om “vitaal en bruisend” te blijven in deze nieuwe omstandigheden?

Mindfulness leert je van elk moment bewust te zijn en doelbewust aandacht te schenken aan dingen waar we gewoonlijk niet bij stil staan.

Trainer: Ineke van Heemstra-Hegener, GZ-psycholoog en psychotherapeut, mindfulnesstrainer

19 januari - Webinar - Drijfveren en thuiswerken

foto Profile Dynamics1

19 januari 2021  - 13.00 tot 14.00 uur

Wat heb jij nodig om op een goede manier te kunnen werken en je vitaal en bruisend te (blijven) voelen? Veel collega's kennen inmiddels de verschillende drijfveren vanuit Profile Dynamics. De kans is groot dat ook jij hierdoor meer inzicht hebt gekregen in je eigen drijfveren. Hans de Jong geeft vanuit deze drijfveren praktische tips die passen bij de verschillende behoeften vanuit deze drijfveren.

26 januari - Fight clinic met Semmy Schilt

Semmy Schilt

26 januari 13.00 uur - 14.00 uur

Speciaal voor de VRR verzorgt Semmy Schilt, 1 van de grootste sterren van het kickboksen met vier wereldtitels op zijn naam, een online Fight Clinic. Laat je inspireren en geef je snel op voor deze clinic. Iedereen is welkom om mee te doen!

Stuur een mail naar: mobiliteit@vr-rr.nl

28 Januari - Webinar Ferry van Zandvliet

foto Ferry van Zandvliet

28 januari 10.00 - 11.30 uur

What doesn't kill you makes you stronger!

Ferry Zandvliet ís een schoolvoorbeeld van sterker in je leven staan door ellende. Ferry overleefde 5 jaar geleden de Bataclan-aanslag in Parijs en schreef daar een boek over. Dit boek verscheen op 13 november 2020, precies 5 jaar na de aanslag.
Ferry inspireert wereldwijd mensen om hun leven in eigen hand te nemen. Hij hoopt dat ook hulpverleners leren van zijn ervaringen. In dit webinar geeft hij praktische handvatten over het verbeteren van crisismanagement en de nazorg na incidenten.

Verrassing

Uniek aanbod

Foto koe Vlaardingen

Wil jij een vitale start maken? Wij hebben een verrassing voor je! Op 6 januari om 12 uur hebben we namelijk één plek beschikbaar om onder begeleiding van een externe coach, in de natuur van Vlaardingen een uur actief bezig te zijn. Tijdens dit uur krijg je informatie over stress en ademhaling en zul je fysiek uitgedaagd worden. Wil je hier gebruik van maken? Stuur een korte reden waarom jij dit goed gebruiken via de mail naar Thérèse (therese.vanmil@vr-rr.nl) vóór 30 december a.s.

December 2020

Webinars

10 december - Webinar met Erik Scherder

Foto Erik Scherder

10 december - 10.00 - 11.00 uur

Volg het webinar van Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie, ook bekend van De Wereld Draait Door. Het webinar is voor iedereen interessant, want iedreen heeft te maken met de veranderingen en bijkomend stress door Covid 19. En dat heeft invloed op ons brein. De centrale vraag in zijn verhaal luidt “wat kunnen we doen om ons afweersysteem zo sterk mogelijk te maken”.

Meld je dus aan voor dit webinar, we hebben plek voor alle collega's van de VRR!

15 december - Webinar met Mark Tigchelaar

Foto Mark Tichelaar

15 december - 10.30 - 11.30 uur

Inspiratiesessie Focus AAN/UIT, door Mark Tigchelaar
Door de coronacrisis is onze werk- en privé-omgeving totaal veranderd.  Dit geldt zowel voor collega's in de operationele dienst als voor collega's die nu vanuit huis werken. Hoe houd je in deze veranderde situaties je grip op focus? Hoe houd je ruimte voor voldoende ontspanning en een juiste werk/privé balans?

Laat je inspireren met praktische tips door Mark Tigchelaar, op het gebied van concentratie, aandacht en stress op neurologisch niveau.

15 december - Vitaliteit is beter ontspannen!

Foto_Marit van Overschot

15 december 12.00 - 12.30 uur

Vitaliteit is het tegenovergestelde van (ongezonde) stress. Vitaliteit duidt op een gezonde balans tussen lichaam en geest: je sterk en fit voelen, lekker in je vel zitten en een grote mentale veerkracht bezitten. In corona-tijd vaak makkelijker gezegd dan gedaan.

Wil jij je vitaliteit vergroten? Leer dan meer en beter ontspannen. Niet alleen in het weekend, maar juist ook midden in de hectiek. Sluit aan bij de lunchsessie 'Vitaliteit - vanuit je stoel' door Marit van Overschot, lichaamsgericht coach en (yoga) docent.

Max. 20 deelnemers via Teams, inclusief hand-out 'De kunst van het ontspannen'

16 december- Ontspannen op je blote voeten

foto blote voeten

16 december 12.00 - 12.30 uur

Vitaliteit is het tegenovergestelde van (ongezonde) stress. Vitaliteit duidt op een gezonde balans tussen lichaam en geest: je sterk en fit voelen, lekker in je vel zitten en een grote mentale veerkracht bezitten. In deze corona-tijd vaak makkelijker gezegd dan gedaan.

Wil jij je vitaliteit vergroten? Leer dan meer en beter ontspannen. Niet alleen in het weekend, maar juist ook midden in de hectiek. Sluit aan bij de lunchsessie 'Vitaliteit - op je blote voeten' door Marit van Overschot, lichaamsgericht coach en (yoga) docent.

Max. 20 deelnemers via Teams, inclusief hand-out 'De kunst van het ontspannen'.

Luisteren: inspirerende podcasts

Podcast 'Van Werkstress naar Werkgeluk'

Vitaliteitsmanager Germaine Soyer van woningcorporatie Ymere en Vitaloog Klaas Koster gaan in gesprek over werkstress en geven antwoord op vragen als: Wat is werkstress precies? Wat zijn signalen dat iemand werkstress ervaart? En wat kan jouw HR-professional doen om stress bij jou of je collega's te verminderen of zelfs om een negatieve kijk op werkstress te veranderen naar een positieve?

https://open.spotify.com/show/73X5Y5r2a86E2VGLB1olg6

(Openen via Chrome)

Podcast Ben Tiggelaar 'De psychologie van het volhouden'

Hoe hou je vol in een situatie die je niet gewend bent, die je niet kunt veranderen en die grote impact heeft? Dat is dé kernvraag van 2020, waarin corona ons doorzettingsvermogen stevig op de proef stelt.

Ben Tiggelaar gaat in deze podcast in op 'de Psychologie van het Volhouden':

  • Welke technieken kun je inzetten als je wil volhouden en doorzetten?
  • Hoe werkt ‘zelfzorg’ op mentaal vlak? En kun je thuis ook burnout raken?
  • Wat doe je bij stress en angst. Bij jezelf en anderen.

https://denktank.simplecast.com/episodes/18-ben-tiggelaar-de-psychologie-van-het-volhouden

Challenges

Challenge the Challenge

Challenge Vitaal en Bruisend2

In het kader van vitaal en bruisend het nieuwe jaar in, is er een aantal challenges bedacht. De eerste challenge luidt : Verzin een challenge!!!

De enige voorwaarden zijn dat hij coronaproof moet zijn, er een verbindend element in moet zitten en hij moet passen in het thema 'Vitaal en Bruisend'. Denk breed en creatief en mail je idee naar mobiliteit@vr-rr.nl De eerste 5 inzendingen krijgen sowieso een prijs!!

Als we je idee binnen hebben, nemen we snel contact met je op zodat we samen ervoor kunnen zorgen dat jouw Challenge wordt gepubliceerd!!

Challenge 'Dagstart"

Challenge Erik Scherder2

Volgens Erik Scherder is het goed voor je brein om de dag te starten met bewegen. Je blijft vitaal als je meer beweegt en voldoende sociale contacten hebt. Ga daarom samen met een collega de uitdaging aan om je dag actief te starten. Zo leer je ook weer andere, leuke collega's kennen. Meld je aan op mobiliteit@vr-rr.nl. Wij maken een poule van deelnemers en sturen je een stappenkaart. Hiermee kun je steeds een andere deelnemer opzoeken om je dag mee te starten. De collega die de meeste stappen heeft gezet in gezelschap van een andere collega, wint deze Challenge en krijgt als prijs het boek van Erik Scherder. Iedere keer met dezelfde collega uit de poule afspreken mag natuurlijk, maar als je een ander uitkiest en dat vermeld op je stappenkaart worden je stappen met 1,5 vermenigvuldigd……..  Meld je voor 16 december aan. De challenge eindigt op 16 januari.

Iedereen mag meedoen, ook als je het webinar van Erik niet gevolgd heb.

Dit kan nog tot en met aanstaande zondag via onderstaande link:

https://youtu.be/8L_zEB3esFw

10.000 Calorie Corona Burner, ga jij op 1 januari de uitdaging aan?

Challenge Calorieburner2

Doe je mee? Ga jij de strijd met de Corona-kilo’s aan? Na de 5000 kcal burn challenge van juni gaan we nu de uitdaging aan om in twee maanden 10.000 kcal te verbranden.

Doe mee en win een prijs!

Het is natuurlijk belangrijk om te weten met welke activiteit je een bepaalde hoeveelheid calorieën verbrand. Daarom is er een Calorie burner overzicht. Om je score bij te houden is er ook een 'Calorie burner scorekaart' gemaakt.

Als je de 10.000 kcal. hebt bereikt, maak dan een foto van je scorekaart en stuur deze via whats-app. Na twee maanden wordt op vrijdag 5 maart uit alle kanjers een aantal gelukkigen getrokken die een leuke prijs krijgen uitgereikt.

Lees verder als je wilt weten hoe je mee kunt doen ......

Nuttige tips

De kunst van het ontspannen

Plaatje ontspannen

Marit van Oorschot, lichaamsgericht coach en (yoga) docent deelt korte oefeningen met ons om je vitaliteit te vergroten door meer en beter te leren ontspannen.

Klik hier voor de korte oefeningen die je direct kunt toepassen. Bijvoorbeeld tijdens je lunchpauze.

Gratis Mindfullness coach app

Plaatje Mindfullness

Mindfulness coach app

Meer leven in het hier en nu kan heel fijn zijn in deze pittige tijd. Maar hoe doe je dat? Best lastig. Daarom helpen wij je graag bij. Met de Mindfulness coach app van de IZA leer je makkelijk hoe je kunt ontspannen. En daardoor lekker in je vel zitten.

Twijfel je of mindfulness bij je past. Dat begrijpen wij. Daarom is de app gratis. Je kunt dus rustig uitproberen of mindfulness iets voor je is. Oefenen met mindfulness biedt voordelen als beter slapen en meer energie. Je hebt minder stress, bent meer zelfbewust, rustiger en ontspannen

Wat kun je verwachten:

  • Meer dan 70 gratis oefeningen
  • Voor beginners én gevorderden
  • 5 mindfulness programma's van 2 weken
  • Ook als je niet bij VGZ verzekerd bent
  • Nu ook oefeningen speciaal voor kinderen

Download de Mindfulness coach app:

in de App Store of  de Google Play Store

Video "CultuurSHOCK" door Jitske Kramer

Foto Jitske Kramer

Cultuurshock, een bekend fenomeen. Een uur inspiratie door Jitske Kramer via:

deze video

Middels onderstaande infographic beschrijft Jitske Kramer in 2 minuten kort en krachtig de collectieve Corona Cultuurshock waar we ons in bevinden

https://www.youtube.com/watch?v=ek6WtrhDLp8