
Het kabinet blijft oog houden voor het beschermen van mensen met een kwetsbare gezondheid en het toegankelijk houden van de zorg.

Om de medewerkers van de verschillende zorgorganisaties zo goed mogelijk te informeren over de pilot Zorgcoördinatiecentrum Rotterdam-Rijnmond, hebben we vorige week drie online kick-off bijeenkomsten georganiseerd.

In afwachting van de uitspraak van de rechter in het hoger beroep blijft de avondklok gelden. Iedereen wordt opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te blijven, zo min mogelijk mensen te ontmoeten en je aan alle geldende maatregelen te houden. Dit doen we om zo snel mogelijk onze vrijheden terug te krijgen, op een veilige manier.

Ons beroep lijkt aan de buitenkant misschien op een mannenberoep. Maar niets is minder waar.

Op 3 februari is in de Directieraad VRR onze (digitale) brochure Veilige Leefomgeving gedeeld.

Nieuwe varianten van het coronavirus winnen snel terrein in Nederland. Daarom heeft het kabinet besloten om de huidige lockdown voort te zetten.

Een arts en tien verpleegkundigen van Defensie zijn gisteren gestart op de locatie Avanze van zorgorganisatie Laurens in de regio Rotterdam. Hierdoor kan deze revalidatielocatie weer de zorg bieden die nodig is.

Er zijn extra maatregelen nodig om de nieuwe varianten van het virus onder controle te krijgen.

De VRR is wettelijk verplicht om verantwoording af te leggen aan gemeenteraden in de regio. In mei en november publiceerde de VRR het First en Second Impression Report. Nu volgt het Third Impression Report.

Het aantal Nederlanders dat besmet raakt met het coronavirus neemt licht af. Dat betekent dat de lockdown enig effect heeft. Onze volgende taak is om de dagelijkse besmettingen nog veel verder en sneller te laten dalen, zodat ook het aantal patiënten met corona in de ziekenhuizen en op de intensive care daalt. Daarom heeft het kabinet besloten dat Nederland tenminste tot en met 9 februari in lockdown blijft. Dat betekent dat we onze contacten zo veel mogelijk moeten beperken zodat het virus zich minder snel kan verspreiden. Daarmee houden we de zorg toegankelijk voor iedereen. Dit is extra belangrijk met oog op de ontwikkeling van de nieuwe varianten van het coronavirus, waarnaar het OMT nu aanvullend onderzoek doet. Daarnaast vraagt het kabinet het OMT ook nut en noodzaak van eventuele verzwarende maatregelen, zoals een avondklok, te onderzoeken.