Zoeken

PERSBERICHT: Opening belevingswoning Spijkenisse


PERSBERICHT: Opening nieuwe belevingswoning in Spijkenisse

Rotterdam, 13 mei 2024

Op dinsdag 14 mei 2024 opent de nieuwe belevingswoning in Spijkenisse. Met de woning legt de brandweer op een visuele en realistische manier uit wat je kunt doen als er brand in een woning uitbreekt en wat je kunt doen om een brand te voorkomen. De belevingswoning is van 15 mei t/m 27 juli 2024 voor iedereen te bezoeken op de H. de Lintweg 18 in Spijkenisse.

In het huis ervaart de bezoeker wat de impact van een woningbrand is. De bezoeker gaat op onderzoek uit om er achter te komen hoe de brand is veroorzaakt. Bij binnenkomst ruik je direct de indringende geur van brand. Je ziet de zwarte muren en de treurige aanblik van verbrande meubels. Wat is er gebeurd? Hoe is deze brand ontstaan? Ontdek hoe je brand kunt voorkomen. Ga op onderzoek uit en speel het spel. Zo verzamel je steeds meer tips over hoe je jouw woning brandveilig kunt maken.

“Veel mensen denken bij brand ‘dat overkomt mij niet’”, zegt clustercommandant Peter de Jong. “En dat maakt het juist zo gevaarlijk. Ze zijn niet op brand voorbereid, weten niet waar de gevaren zitten en weten niet hoe je moet handelen als er brand uitbreekt. Dat proberen we met de belevingswoning te veranderen.”

De belevingswoning wordt beschikbaar gesteld door woningcorporatie Maasdelta en is door de brandweer realistisch ingericht.

Gratis

Toegang tot de belevingswoning is gratis. De woning is open op:

  • Woensdag (12.00-17.00 uur)
  • Donderdag (12.00-17.00 uur)
  • Zaterdag (12.00-16.00 uur)

________________________________________________________________

Uitnodiging voor de pers, niet voor publicatie

Op dinsdag 14 mei 2024 om 10.00 uur wordt de belevingswoning op feestelijke wijze geopend. U bent daarbij van harte welkom.

Adres: H. de Lintweg 18 in Spijkenisse.

Volg ons!   facebook   twitter   youtube

U ontvangt dit persbericht omdat u op onze perslijst staat. Voor meer informatie kunt u terecht bij het algemene persnummer van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond: 088-6223896.