Zoeken

Twee nieuwe voertuigen voor brandweer Rockanje en Oostvoorne


PERSBERICHT: Twee nieuwe voertuigen voor brandweer Rockanje en Oostvoorne

Rotterdam, 2 juli 2023

Op woensdag 28 juni heeft burgemeester Peter Rehwinkel samen met de clustercommandant en de afdeling wagenpark van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond de sleutels van twee nieuwe voertuigen overhandigd aan de brandweer Rockanje en Oostvoorne. De voertuigen vervangen twee oudere voertuigen en kunnen ingezet worden voor het redden op het strand en in het duingebied. Daarnaast zijn de voertuigen ook te gebruiken als verkenningsvoertuig bij duinbranden.

Naast ‘normale’ incidenten, zoals bijvoorbeeld een woningbrand, wordt de brandweer van Rockanje en Oostvoorne geregeld ingezet op het strand of in het duingebied. Om die reden maakt de brandweer gebruik van speciale voertuigen die 4x4 aangedreven zijn en daardoor ook in het natuurgebied ingezet kunnen worden. Zowel de brandweer in Rockanje als in Oostvoorne krijgt een vervangend voertuig. Het voertuig dat naar Rockanje gaat beschikt over een speciale slang. Deze zit vol ‘nozzles’, of gaatjes, en kan tijdens een duinbrand ingezet worden als stoplijn om verdere uitbreiding van de brand te voorkomen.

Aanwinst

De brandweer is blij met de nieuwe voertuigen en is de burgemeester dankbaar voor het mooie gebaar met de officiële overhandiging van de sleutels. “Al met al is dit een mooie aanwinst voor beide blusploegen”, vertelt clustercommandant Emiel van Houselt. “Met de nieuwe voertuigen kan de veiligheid en brandweerzorg op het strand en in het duingebied gewaarborgd blijven”.

Volg ons!   facebook   twitter   youtube

U ontvangt dit persbericht omdat u op onze perslijst staat. Voor meer informatie kunt u terecht bij het algemene persnummer van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond: 088-6223896.