Zoeken

PERSBERICHT Voorbereiding jaarwisseling 2023-2024


Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond klaar voor veilige jaarwisseling

Rotterdam, 28 december 2023

Zeker 550 medewerkers van de brandweer, ambulancedienst en meldkamer staan klaar om de jaarwisseling veilig te laten verlopen.

"We zijn er weer klaar voor, zoals je van ons mag verwachten. Al is het eigenlijk van de zotte dat er zoveel mensen klaar moeten staan voor een feestje van een paar uur," aldus Arjen Littooij, algemeen directeur Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR). "Het is geen geheim, maar ik ben geen voorstander van consumentenvuurwerk. Dit is allang niet meer onschuldig en veroorzaakt veel schade en letsel. Laat vuurwerk over aan professionals en laat onze mensen vooral veilig hun werk kunnen doen is mijn dringende oproep."

Bezetting

De meldkamers van de brandweer en ambulancedienst werken dit jaar met 18 centralisten om het grote aantal meldingen te kunnen verwerken. Niet spoedeisende meldingen voor de brandweer worden door drie lokale meldkamers afgehandeld, zo wordt de werkdruk op de meldkamer verlicht. Gedurende de nacht staan bij de brandweer continu 220 vrijwilligers en 134 beroepsmensen klaar. Alle kazernes en voertuigen van de brandweer zijn volledig bezet door zowel beroeps als vrijwillige collega’s.
Bij de ambulancedienst zijn 25 ambulances beschikbaar, dat zijn er 8 boven de normale bezetting. Voor eventuele grote incidenten zijn daarnaast ook nog 32 piketfunctionarissen inzetbaar. 
Tijdens de vorige jaarwisseling zijn er 679 meldingen voor de brandweer behandeld en 237 meldingen voor de ambulancedienst.

Samenwerking

Op de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond kun je rekenen. Wij staan voor de veiligheid in onze regio. We voorkomen wat kan en komen in actie als het moet.

De hulpdiensten in de regio Rotterdam-Rijnmond werken ook dit jaar weer intensief samen met de politie, gemeenten, DCMR en andere partners. Door samen te werken en te leren zijn we beter voorbereid op elke crisis. ​
We staan 24 uur per dag klaar en zo kunnen we altijd direct actie komen, wanneer dat nodig is.​

­­­­­­­­Noot voor de redactie:

Wij nodigen u uit voor de nieuwjaarsbijeenkomst en nieuwjaarstoespraak van onze algemeen directeur Arjen Littooij. Deze wordt gehouden op dinsdag 2 januari 2024 van 10.30 tot 12.00 uur op de brandweerkazerne Slotlaan 121 in Capelle aan den IJssel.

Voor meer informatie over de jaarwisseling kunt u contact opnemen met René van der Linden, woordvoerder Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, via 06-52506000 of rene.vanderlinden@vr-rr.nl

Volg ons!   facebook   twitter   youtube

U ontvangt dit persbericht omdat u op onze perslijst staat. Voor meer informatie kunt u terecht bij het algemene persnummer van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond: 088-6223896 of via pers@vr-rr.nl.