Zoeken

Opening belevingswoning Hellevoetsluis


PERSBERICHT: Brandweer opent belevingswoning in Hellevoetsluis

Rotterdam, 30 mei 2023

Op donderdag 1 juni opent de nieuwe belevingswoning in Hellevoetsluis. Met de woning legt de brandweer op een visuele en realistische manier uit wat je kunt doen als er brand in een woning uitbreekt en wat je kunt doen om een brand te voorkomen. De nieuwe belevingswoning blijft drie maanden en is voor iedereen te bezoeken op Atalanta 23 in Hellevoetsluis.

In het huis ervaart de bezoeker wat de impact van een woningbrand is. De bezoeker gaat op onderzoek uit om er achter te komen hoe de brand is veroorzaakt. “Veel mensen denken bij brand ‘dat overkomt mij niet’”, zegt clustercommandant Emiel van Houselt. “En dat maakt het juist zo gevaarlijk. Ze zijn niet op brand voorbereid, weten niet waar de gevaren zitten en weten niet hoe je moet handelen als er brand uitbreekt. Dat proberen we met de belevingswoning te veranderen.”

Toegang

Toegang tot de belevingswoning is gratis. De woning is open op:

  • Woensdag (12.00-17.00 uur)
  • Donderdag (12.00-17.00 uur)
  • Zaterdag (12.00-16.00 uur)

________________________________________________________________

Uitnodiging voor de pers, niet voor publicatie

Op donderdag 1 juni 2023 opent de brandweer om 09.30 uur de nieuwe belevingswoning. U bent daarbij van harte welkom.

Adres: Atalanta 23, 3225 CA Hellevoetsluis

Volg ons!   facebook   twitter   youtube

U ontvangt dit persbericht omdat u op onze perslijst staat. Voor meer informatie kunt u terecht bij het algemene persnummer van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond: 088-6223896.