Zoeken

Nieuwe brandweerkazerne Stellendam feestelijk geopend


PERSBERICHT: Nieuwe brandweerkazerne Stellendam feestelijk geopend

Rotterdam, 2 oktober 2023

Op donderdag 6 oktober openen burgemeester Ada Grootenboer en Arjen Littooij, algemeen directeur Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, de nieuwe brandweerkazerne in Stellendam. De opening is een belangrijk moment voor de blusploeg van Stellendam. “Met deze kazerne is de kop van Goeree-Overflakkee weer voor jaren van brandweerzorg voorzien en voorbereid op de crises van morgen”, zo stelt directeur Littooij.

Nieuw en duurzaam

De oude kazerne aan de Deltastraat voldeed niet meer. De nieuwe tankautospuit, die twee jaar geleden in gebruik werd genomen, was te hoog en paste niet meer. Een verbouwing van het huidige pand bleek geen optie, dus de keuze viel op nieuwbouw. De nieuwe kazerne is daarnaast een duurzaam gebouw: op het dak liggen zonnepanelen, er wordt een warmtepomp gebruikt en de kazerne is volledig gasloos.

Rood baken

“De brandweer van Stellendam was letterlijk het oude jasje van de kazerne ontgroeid”, zo omschreef de burgemeester de noodzaak. De nieuwe kazerne is gebouwd aan de Hinder, op het bedrijventerrein in Stellendam. De Hinder is de naam van een zandbank in het kustwater tussen Goeree en Voorne. De burgemeester maakte al eerder de vergelijking met de rode lichtschepen die vroeger bij een zandbank lagen om schepen te waarschuwen en opvarenden veilig te houden. “Door deze schepen als markering werden levens gered. Hoe mooi is het dat hier dan ook een rood baken in de vorm van een kazerne komt, met hetzelfde doel: zorgen voor onze veiligheid.”

_______________________________________________________________

Uitnodiging voor de pers, niet voor publicatie:

Op donderdag 6 oktober opent de nieuwe brandweerkazerne in Stellendam haar deuren. U bent daarbij van harte welkom.

Het programma:

15.30 uur : ontvangst genodigden

16.00 uur : toespraak mevrouw A. Grootenboer, burgemeester Goeree-Overflakkee

16.10 uur : toespraak de heer A. Littooij, algemeen directeur VRR

16.20 uur : openingshandeling

16.30 uur : afsluiting met drankje

18.00 uur : einde

Adres: Hinder 2, 3251 NK Stellendam

Volg ons!   facebook   twitter   youtube

U ontvangt dit persbericht omdat u op onze perslijst staat. Voor meer informatie kunt u terecht bij het algemene persnummer van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond: 088-6223896.