Zoeken

Brandweer herdenkt omgekomen collega's tijdens herdenking in Sommelsdijk


PERSBERICHT: Brandweer herdenkt omgekomen collega's tijdens herdenking in Sommelsdijk

Rotterdam, 22 juni 2023

Afgelopen zaterdag 17 juni was de regionale brandweerherdenking op karzerne Olympia in Sommelsdijk. Hierbij is stilgestaan bij de collega’s die ons zijn ontvallen tijdens de uitvoering van hun werk. Dat het brandweerberoep niet zonder risico is bleek ook dit weekend toen twee Duitse brandweervrijwilligers bij een brand in Sankt Augustin om het leven kwamen.

Wethouder Berend Jan Bruggeman was namens de gemeente Goeree-Overflakkee bij de gelegenheid aanwezig. Hij sprak over de snel veranderende wereld en het vele nieuws wat er dagdagelijks voorbijkomt: "Juist in deze drukte en hectiek van deze wereld is het daarom goed te blijven herdenken, stil te staan en niet te vergeten". Namens de brandweer was Roel Wolters, beleidsmedeweker bedrijfsvoering, aanwezig. Hij vertelde de aanwezigen dat we er samen en als Veiligheidsregio alles aan doen om zo veilig mogelijk te werken. "Maar het is goed om te beseffen dat wat soms heel ver weg lijkt, ook ons direct kan treffen. We kennen allemaal de voorbeelden waarbij het net goed afloopt”. Roel gaf aan dat zo’n herdenking en nationaal monument ook voor familieleden, vrienden en collega’s belangrijk is.

Ereteken

Dank gaat uit naar blusgroep Herkingen voor het ereteken. Daarnaast bedanken we ook clustercommandant Hans Vroegindeweij voor de organisatie van de herdenking.

Volg ons!   facebook   twitter   youtube

U ontvangt dit persbericht omdat u op onze perslijst staat. Voor meer informatie kunt u terecht bij het algemene persnummer van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond: 088-6223896.