Zoeken

Vier nieuwe voertuigen voor de Brandweer in Krimpen aan den IJssel


Persbericht: Vier nieuwe voertuigen voor de Brandweer in Krimpen aan den IJssel

Rotterdam, 2 juni 2022

De Brandweer in Rotterdam-Rijnmond vervangt de komende jaren een deel van haar tankautospuiten. Het is het basisvoertuig voor gebruik bij brand, technische hulpverlening, waterongevallen en incidenten met gevaarlijke stoffen. Op dinsdag 7 juni neemt de kazerne in Krimpen aan den IJssel naast de nieuwe tankautospuit ook een haakarmvoertuig, een dompelpomp en een verzorgingsunit in ontvangst.

Levering

De nieuwe tankautospuit vervangt de huidige tankautospuit die na jaren dienst- en inzeturen aan vervanging toe is. De kazerne in Krimpen aan den IJssel ontvangt daarnaast een haakarmvoertuig met daarop een dompelpomp en een verzorgingsunit. Al het personeel van de post Krimpen aan den IJssel heeft met het nieuwe materieel geoefend zodat ze precies weten waar welke materialen zijn opgeborgen. De chauffeurs, die ook de pomp bedienen, hebben daarvoor al een uitgebreid lesprogramma gevolgd inclusief een rijtraining.

Henk Steens, clustercommandant: “We kunnen niet wachten op de eerste inzet! Iedereen is enthousiast om met het nieuwe materieel te gaan werken. Het is een verademing. Met dit nieuwe materieel kunnen we onze inzet nog professioneler uitvoeren. Ik wens iedereen veel werkplezier!”

Technieken

Uiteraard zitten er voordelen aan het nieuwe materieel en zijn er nieuwe technieken verstopt. Zo is de nieuwe tankautospuit voorzien van een aansluiting voor slangen aan de voorzijde, zodat vanaf daar bijvoorbeeld een redvoertuig gevoed kan worden. Dankzij een modern systeem zijn, op afstand, de belangrijkste pompfuncties en signaleringen af te lezen, is er een 360 graden camera beschikbaar, beschikt het voertuig over een snelle aanvalslijn van 40 meter en is er een compact draagbaar aggregaat aanwezig.

Ook de vervanging van de dompelpompunit brengt nieuwigheden met zich mee. De nieuwe unit is binnen een kwartier in staat om zo’n 8.000 liter water per minuut aan te leveren bij een blusvoertuig. Dit vergroot de slagkracht bij incidenten waar in korte tijd veel water nodig is om een brand te kunnen bestrijden. Daarnaast is de unit makkelijker te bedienen en heeft het meer capaciteit. De nieuwe dompelpompunit is één van de zes units van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en kan in de hele regio worden ingezet.

_______________________________________________________________

Uitnodiging voor de pers, niet voor publicatie

Op dinsdag 7 juni presenteert de brandweer het nieuwe materieel aan de lokale blusploeg. U bent daarbij van harte welkom. Meld u zich aan bij Daphne Rozenburg via pers@vr-rr.nl. Dit kan tot maandag 6 juni 17:00 uur.

Het programma:

19:30     inloop in de kazerne

20:00     welkomstwoord door de coördinerend bevelvoerder, Raymond Paulus;

20:05     speech door de burgemeester van Krimpen aan den IJssel, Martijn Vroom;

20:15     speech door de directeur Brandweer, Michiel van Kruijsbergen;

20:25     speech door de clustercommandant, Henk Steens;

20:35     speech door firma DAF;

20:45     speech door firma Hytrans;

20:55     sleuteloverdracht nieuw materieel aan de coördinerend bevelvoerder;

21:05     uitnodiging voor een hapje en een drankje.

Aansluitend is er ruimte voor vragen.

Adres: Nieuwe Tiendweg 19, 2922 EN Krimpen aan den IJssel

Volg ons!   facebook   twitter   youtube

U ontvangt dit persbericht omdat u op onze perslijst staat. Voor meer informatie kunt u terecht bij het algemene persnummer van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond: 088-6223896.