Zoeken

Nieuwe tankautospuit voor de Brandweer in Capelle aan den IJssel


Nieuwe tankautospuit voor de Brandweer in Capelle aan den IJssel

Rotterdam, 14 maart 2022

De Brandweer Rotterdam-Rijnmond vervangt de komende jaren een deel van haar tankautospuiten. Het is het basisvoertuig voor gebruik bij brand, technische hulpverlening, waterongevallen en incidenten met gevaarlijke stoffen. De kazerne Slotlaan heeft op dinsdag 15 maart de primeur. Zij nemen de eerste nieuwe tankautospuit in ontvangst.

Levering

De nieuwe voertuigen, gemaakt in Oostenrijk, vervangen de huidige tankautospuiten die na jaren dienst- en inzeturen aan vervanging toe zijn. In totaal krijgen achttien kazernes een nieuw voertuig in drie jaar tijd. De eerste zeven zijn nu geleverd. Maar de brandweermensen van Capelle aan den IJssel zijn de eersten die er gebruik van kunnen maken. Een deel van de brandweermensen heeft inmiddels een virtuele training gehad met de instructies voor dit nieuwe voertuig.

Henk Steens, clustercommandant: “We kunnen niet wachten op de eerste inzet! Iedereen is enthousiast om met dit voertuig te gaan werken. Het is een verademing. Met deze nieuwe tankautospuiten kunnen we onze inzet nog professioneler uitvoeren. Ik wens iedereen veel werkplezier!”

Technieken

Uiteraard zitten er voordelen aan het nieuwe voertuig en zijn er nieuwe technieken verstopt. Zo is het voertuig wat smaller en daardoor wendbaarder. Zo zijn ze voorzien van een Storz-koppeling aan de voorzijde, zodat vanaf daar bijvoorbeeld een redvoertuig gevoed kan worden. Verder zijn dankzij een modern systeem, op afstand, de belangrijkste pompfuncties en signaleringen af te lezen, is er een 360 graden camera beschikbaar, beschikt het voertuig over een snelle aanvalslijn van 40 meter en is er een compact draagbaar aggregaat aanwezig.

________________________________________________________________

Uitnodiging voor de pers, niet voor publicatie

Op dinsdag 15 maart presenteert de brandweer het voertuig aan de lokale blusploeg. U bent daarbij van harte welkom. Meld u zich aan bij Elise Bergsma via pers@vr-rr.nl. Dit kan tot dinsdag 15 maart 17.00 uur.

Het programma:

19:15 uur inloop in de remise;
19:45 uur welkomstwoord door de clustercommandant Henk Steens;
19:50 uur speech door de directeur brandweer Michiel van Kruijsbergen;
20:00 uur speech door de burgemeester van Capelle aan den IJssel, Peter Oskam;
20:10 uur speech door vertegenwoordiger van de opdrachtnemer Kenbri, Edwin Hobbel;
20:20 uur sleuteloverdracht;
20:25 uur dankwoord door Henk Steens.

Aansluitend is er ruimte voor vragen.

Adres: Slotlaan 121 Capelle aan den IJssel
Parkeren gaarne op de parkeerplaats aan Lijstersingel

Volg ons!   facebook   twitter   youtube

Je ontvangt dit persbericht omdat je op onze perslijst staat.

Voor informatie over dit persbericht kun je terecht bij het algemene persnummer van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond: 088-6223896.