Zoeken

Nieuwe tankautospuit voor de Brandweer in Maassluis


Persbericht: Nieuwe tankautospuit voor de Brandweer in Maassluis

Rotterdam, 13 april 2022

De Brandweer in Rotterdam-Rijnmond vervangt de komende jaren een deel van haar tankautospuiten. Het is het basisvoertuig voor gebruik bij brand, technische hulpverlening, waterongevallen en incidenten met gevaarlijke stoffen. De kazerne Maassluis neemt op dinsdag 19 april na een oefenperiode de nieuwe auto in ontvangst.

Levering

De nieuwe voertuigen, gemaakt in Oostenrijk, vervangen de huidige tankautospuiten die na jaren dienst- en inzeturen aan vervanging toe zijn. In totaal krijgen 18 kazernes een nieuw voertuig in drie jaar tijd. De eerste 7 zijn nu geleverd. Al het personeel van de post Maassluis heeft met het nieuwe voertuig geoefend zodat ze precies weten waar welke materialen zijn opgeborgen. De chauffeurs, die ook de pomp bedienen, hebben daarvoor al een uitgebreid lesprogramma gevolgd inclusief een rijtraining.

Peter de Jong, clustercommandant: “We kunnen niet wachten op de eerste inzet! Iedereen is enthousiast om met dit voertuig te gaan werken. Het is een verademing. Met deze nieuwe tankautospuiten kunnen we onze inzet nog professioneler uitvoeren. Ik wens iedereen veel werkplezier!”

Technieken

Uiteraard zitten er voordelen aan het nieuwe voertuig en zijn er nieuwe technieken verstopt. Zo is het voertuig wat smaller en daardoor wendbaarder. Zo zijn ze voorzien van een aansluiting voor slangen aan de voorzijde, zodat vanaf daar bijvoorbeeld een redvoertuig gevoed kan worden. Verder zijn dankzij een modern systeem, op afstand, de belangrijkste pompfuncties en signaleringen af te lezen, is er een 360 graden camera beschikbaar, beschikt het voertuig over een snelle aanvalslijn van 40 meter en is er een compact draagbaar aggregaat aanwezig.

_______________________________________________________________

Uitnodiging voor de pers, niet voor publicatie

Op dinsdag 19 april presenteert de brandweer het voertuig aan de lokale blusploeg. U bent daarbij van harte welkom. Meld u zich aan via pers@vr-rr.nl. Dit kan tot maandag 18 april 17:00 uur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met René van der Linden, woordvoerder Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, via 06-52506000 of via 088-6223896.

Het programma:

19:00     inloop in de kazerne

19:30     Korpsleden en genodigden staan voor de kazerne. Voertuig wordt opgeroepen

19:35     Voertuig ter plaatse.

19:45     welkomstwoord door de clustercommandant Peter de Jong;

19:30     speech door ******;

20:00     speech door de burgemeester van Maassluis, Edo Haan;

20:10     speech door vertegenwoordiger van de opdrachtnemer Kenbri, Mees van Zanten

20:20     sleuteloverdracht;

  • Burgemeester krijgt de sleutel van de leverancier
  • Burgemeester draagt sleutel over aan coördinerend bevelvoerder
  • Coördinerend bevelvoerder draagt sleutel over aan een chauffeur
  • Coördinerend bevelvoerder roept meldkamer op om 0231 in dienst te stellen

20:25     dankwoord door Peter de Jong; uitnodiging voor koffie met in de kantine

Aansluitend ruimte voor vragen.

Adres: Elektraweg 3, Maassluis

TS Maassluis

Volg ons!   facebook   twitter   youtube

Je ontvangt dit persbericht omdat je op onze perslijst staat. Voor meer informatie kun je terecht bij het algemene persnummer van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond: 088-6223896