Zoeken

Innovatieve ambulancepost Spijkenisse opent deuren


Persbericht: Innovatieve ambulancepost Spijkenisse opent deuren

Rotterdam, 19 december 2022

Innovatief, energiezuinig en circulair. Op feestelijke wijze wordt aanstaande donderdag 22 december de nieuwe, duurzame ambulancepost aan de Pascalweg in Spijkenisse officieel geopend door Arjen Littooij, directeur Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en door Foort van Oosten, burgemeester van Nissewaard.

De nieuwe post is een enorme opsteker voor de inwoners van Nissewaard en omgeving, stelt Littooij. “De locatie aan de Pascalweg ligt in dit deel van onze regio middenin het verzorgingsgebied van onze ambulances. Een belangrijke factor in een tijd met overvolle wegen, drukte bij SEH’s en andere zaken die de spoedzorg onder druk zetten. Wij streven met deze ambulancepost naar hogere kwaliteit van de zorg op Voorne-Putten.”

De Ambulance Rotterdam-Rijnmond is onderdeel van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Zo snel mogelijk de juiste medische zorg krijgen is van levensbelang bij een acute zorgvraag, vindt ook Arie Wijten, directeur Ambulance Rotterdam-Rijnmond. “Met deze innovatieve en energiezuinige werkplek voldoen we aan de eisen van vandaag én morgen. Zo is deze post voorzien van zonneboilers, zonnepanelen en circulaire meubels die gemaakt zijn van gerecycled materiaal. En niet geheel onbelangrijk, er zijn ook veel voordelen voor de ambulancemedewerkers die er zullen gaan werken. Er is een prettige wacht- en leefruimte, een garage en een trainings- en vergaderruimte.”

De ambulancepost aan de Pascalweg wordt sinds oktober al gebruikt als postlocatie; de plek waarvandaan een ambulance blijft wachten tot deze wordt opgeroepen. Per februari 2023 wordt de post officieel in gebruik genomen.

________________________________________________________________

­­­­­­­­Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Daphne Rozenburg, woordvoerder Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, via 088-6223896 of pers@vr-rr.nl.

Volg ons!   facebook   twitter   youtube

U ontvangt dit persbericht omdat u op onze perslijst staat. Voor meer informatie kunt u terecht bij het algemene persnummer van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond: 088-6223896.