Zoeken

Oefeningen Daniël den Hoed


Beste bewoner/omwonende van de Groene Hilledijk,

Zoals in de brief die u heeft ontvangen werd gemeld, oefenen verschillende hulpdiensten in de periode van half september tot en met half oktober in het door Erasmus MC beschikbaar gestelde kantoorgebouw van het voormalige Daniel den Hoed ziekenhuis. Hieronder vindt u het oefenschema en nog wat aanvullende informatie. Heeft u vragen? Neem dan onder kantooruren contact op met ons via 088 – 8779000.

Oefenschema

Politie, brandweer & ambulance

(mogelijk gebruik van oefenmunitie)

12,13, 14, 19, 20 & 21 september en 3, 4, 5, 10, 11, 12, 17, 18 & 19 oktober

Defensie

6 t/m 12 oktober

USAR.NL

1 tot 5 oktober

Aanvullende informatie Defensie

Fictief buitenlands watersnoodscenario

In afstemming met de gemeente Rotterdam-Rijnmond en de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond gaan 50 functioneel specialisten van 1CMI Commando vanuit het voormalig Daniel Den Hoed Kliniek gespreksvaardigheden trainen in de regio Rotterdam-Rijnmond in een fictief buitenlands watersnoodscenario. De functioneel functionalisten bereiden zich met deze regelmatig georganiseerde oefening voor het voeren van gesprekken bij inzet in het buitenland.

Waarom een oefening van deze specialisten?

Deze specialisten zijn veelal reservisten en zijn gespecialiseerd in het kijken naar de humanitaire, culturele, sociale, economische, communicatie, politieke en religieuze aspecten in een missiegebied. Zij bezoeken door de regio heen zo’n 40 bedrijven, instellingen en organisaties en gaan met hen in gesprek over het bedachte scenario en gaan op in het rollenspel.

Heeft u overlast van deze oefening?

Nee, u zult geen overlast van de militairen hebben. Deze specialisten reizen namelijk vanuit het voormalig Daniel Den Hoed Kliniek in kleine teams door de regio en zijn onbewapend. Zwaar militair verkeer zult u niet ervaren. De eenheid verplaatst zich overdag met kleine teams in personenauto’s.

Hoe ziet zo’n oefening er uit: wat kan ik verwachten?

Om u alvast een indruk te geven wat de oefening van de functioneel specialisten van Defensie inhoudt, kijkt u dan op onderstaande links:

https://www.youtube.com/watch?v=1WGTCwkKFVc ,

https://www.youtube.com/watch?v=Ki9KO3kj4FI of

https://www.youtube.com/watch?v=_DIf1noUVzE

De betrokken (hulp)diensten:

www.usar.nl

www.brandweer.nl/rotterdam-rijnmond

www.politie.nl/rotterdam

www.erasmusmc.nl

http://www.defensie.nl/organisatie/landmacht/inhoud/eenheden/oocl/cmi-commando