Zoeken

Club van 1-1-2


Kom op bezoek in het nagebouwde huis van de familie Brandjes! In de woonkamer, de keuken en de slaapkamers vind je allerlei dingen die brand kunnen veroorzaken. Weet jij hoe je brand in huis kunt voorkomen?

De spannende doe-en-ervaartraining is een les die je nooit meer vergeet. Je leert hoe brand kan ontstaan, gaat op zoek naar gevaarlijke situaties in huis en leert brand te voorkomen. Ook oefen je met het bellen naar 1-1-2 en het bedenken van een vluchtroute in huis.

WELKOM IN HUIZE BRANDJES

Bram, Edwin en Rudi Brandjes wonen met hun ouders Winston en Gerda aan het Vonkenpad op ongeluksnummer 13. Je kunt het al raden: bij de Brandjes thuis gaat er van alles mis... Jij ontdekt hier waar in huis allemaal brandgevaar kan dreigen. En dat is op heel wat plaatsen, want de familie Brandjes doet niet erg voorzichtig of slim.

Gelukkig is brandweerman Bob er ook. Hij leert je hoe je moet ontsnappen uit een kamer die zich vult met echte rook, maar ook hoe je brandweer, politie of ambulance belt en zelfs hoe je moet blussen! Zo zorg jij voor de veiligheid van de familie Brandjes. En als je de vuurproef hebt doorstaan ben je voor altijd lid van de Club van 1-1-2!

VOOR SCHOLEN

Voorlichting brandweer en brandveiligheid voor het basisonderwijs

De Club van 1-1-2 is het sluitstuk van de brandweerlessen voor leerlingen in het basisonderwijs. Voor leerlingen van groep 4 en groep 7 biedt de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond een geheel verzorgde les op locatie op uw school. Een ervaren brandweerman of -vrouw speelt hierbij in op de belevingswereld van de leerlingen.

Lesprogramma groep 4

Bij deze groep verschijnt de brandweerman met een koffer of tas vol attributen voor de klas. Zo zijn er brandweerauto's, een (kinder)blusjas, een helm, rookmelder en allerlei verbrande spulletjes met een verhaal. Er is een pan die te lang op het vuur bleef staan tijdens een telefoongesprek. Hoe blus je zo'n pan? Natuurlijk wordt ook het vluchten uit de woning besproken waarbij de rookmelder niet ontbreekt. Duur: 1 uur. Kosten: geen. Contact: sheila.huizer@vr-rr.nl.

Lesprogramma groep 7

Bij deze groep komt een brandweerman/vrouw vertellen over het werk en materiaal van de brandweer. Eén van de leerlingen wordt in een brandweerpak gestoken. Door middel van een filmpje wordt getoond hoe snel vuur om zich heen grijpt en hoe heet het kan worden. Er wordt aandacht besteed aan brandoorzaken, de branddriehoek, eventuele bluspogingen en vluchten. Duur: 1,5 tot 2 uur. Kosten: geen. Contact: sheila.huizer@vr-rr.nl.

Club van 1-1-2 doe en ervaartraining groep 8:

Het lesprogramma wordt in groep 8 afgesloten met een bezoek aan het huis van de familie Brandjes: "de Club van 1-1-2". Een bezoek aan de Club van 1-1-2 is een unieke ervaring die kinderen uit groep 8 bewust maakt van brandveiligheid. Waar ligt brand op de loer? Hoe voorkom je het? Wat moet je doen als er toch iets mis is gegaan? Dit alles kunnen de leerlingen nu aan den lijve ondervinden tijdens een anderhalf uur durende doe en ervaartraining. Speciaal voor dit doeleinde werd in de nieuwe brandweerkazerne Schiedam een woning nagebouwd. Hier volgen de leerlingen een route waarbij ze verschillende kamers betreden. Aan het einde van de tocht kunnen ze zelf controleren wat ze goed deden en wat er nog beter kan. Deze speelse ervaring maakt kinderen alert en geeft ze inzicht in hoe te handelen. Juist door het levensechte karakter van de opdrachten, vergeten zij de opgedane kennis nooit meer. Zij nemen hun inzichten mee naar huis. Wij roepen alle jonge deelnemers, ofwel leden van de Club van 1-1-2 op om hun inzichten te delen met hun gezinsleden. Zo vergroten wij samen de veiligheid van onze leefomgeving. Na het voltooien van de training ontvangt iedere leerling een persoonlijke lidmaatschapskaart voor de Club van 1-1-2.

Bel of mail Georgette Plomp 06-21330434 | georgette.plomp@vr-rr.nl.


Website Club van 1-1-2

Wil je nog meer weten over de Club van 1-1-2, bezoek dan de speciale website.

vk13

INFO VOOR SCHOLEN

Het bezoek aan de Club van 1-1-2 is het laatste onderdeel van de brandweerlessen voor basisscholen. In de groepen 4 en 7 krijgen de leerlingen les van een ervaren brandweerman/vrouw op school. Neem contact op met Sheila: sheila.huizer@vr-rr.nl. Groepen 8 nodigen we uit in onze club.

VIER JE KINDERFEESTJE BIJ ONS IN DE CLUB VAN 1-1-2!

Wil je graag je kinderfeestje bij ons vieren? Dat kan als je 10 jaar of ouder wordt. Wil je weten wat er mogelijk is? Bel of mail dan naar Georgette: 06-21330434georgette.plomp@vr-rr.nl

ADRESGEGEVENS

Club van 1-1-2 Schiedam
's-Gravelandseweg 551
3119 XT Schiedam

Screenshot 2021-11-18 155441

Buzz010 kan zorgen voor vervoer van en naar school.

bob_duim