Zoeken

Als de brandweer vanaf 26 oktober bij RTL5

Gepubliceerd op 6 oktober 2020

We komen terug en hoe! Vanaf 26 oktober 20.30 uur laten Nederlandse brandweerlieden wekelijks in het nieuwe RTL 5-programma ‘Als De Brandweer’ zien wat het werk van de brandweer allemaal behelst en omvat.
Voor veel mensen is de brandweer voor het blussen van branden en het redden van een kat uit de boom, maar deze realityserie laat een compleet beeld zien van de zichtbare en minder zichtbare kanten van het beroep. Van hevige branden en emotionele reanimaties tot aan spectaculaire reddingsoperaties, als brandweerman moet je van alle markten thuis zijn.

‘Als De Brandweer’

Reddingen op hoogte, uit een wrak onder water, bekneld in een auto, een koe in de sloot, reanimaties. Dat de brandweer zoveel meer doet dan alleen branden blussen zie je wekelijks in een splinternieuwe reeks van ‘Als De Brandweer’. Door het gebruik van bodycams komt de kijker dichterbij noodsituaties dan ze ooit zouden komen.

17 kazernes

Er worden brandweerlieden gevolgd van 17 kazernes, verspreid over de veiligheidsregio’s Rotterdam-Rijnmond, Flevoland, Haaglanden, Hollands Midden en Utrecht. Van de regio Rotterdam-Rijnmond zijn de kazernes Schiedam, Baan, Mijnsherenlaan, Barendrecht, Groene Tuin, Vlaardingen, team brandonderzoek en het drone team terug te zien in de serie.

‘Als De Brandweer’ wordt geproduceerd door ‘Screentime Entertainment’ en is vanaf maandag 26 oktober om 20.30 uur te zien bij RTL 5.