Nieuwe noodverordening van kracht
Vanaf 29 april 2020 geldt een nieuwe noodverordening in de regio Rotterdam-Rijnmond. Deze noodverordening vervangt de versie van 30 maart. Met de nieuwe regels wordt invulling gegeven aan de al eerder door het kabinet aangekondigde maatregelen. De noodverordening is nodig om te zorgen dat de maatregelen om het coronavirus te beperken ook gehandhaafd kunnen worden.
Wat is veranderd?
De belangrijkste veranderingen op een rij:
- Kinderen t/m 12 jaar mogen weer georganiseerd sporten en bewegen onder begeleiding van een professional of sportvereniging.
- Kinderen van 13 t/m 18 jaar mogen weer georganiseerd sporten en bewegen onder begeleiding van een professional of sportvereniging, indien zij 1,5 meter afstand van elkaar houden.
- Evenementen zijn afgelast tot 1 september.
- Basisscholen, speciaal onderwijs en kinderopvang gaan vanaf 11 mei weer open.
- Dagverblijf van 07.00 – 22.00 uur op recreatieparken, campings, strandhuisjes en in de jachthavens is weer toegestaan. Overnachten blijft vooralsnog verboden.
Wat is niet veranderd?
De belangrijkste maatregelen die ongewijzigd blijven zijn:
- Blijf zoveel mogelijk thuis. Voel je je niet lekker? Moet je hoesten, niesen of heb je koorts? Blijf dan altijd thuis.
- Houd 1,5 meter afstand.
- Gedeelde sanitaire voorzieningen op recreatie- en vakantieparken blijven gesloten.
- Het uitoefenen van contactberoepen blijft tot 20 mei niet toegestaan.
Bekijk hier de hele noodverordening.
Handhaving maatregelen
De politie en gemeenten werken samen aan het handhaven van de maatregelen. Zowel de politie als handhaving kan organisatoren, ondernemers en inwoners aanspreken op het niet naleven van de noodverordening. Handelen in strijd met de noodverordening is een overtreding waar een last onder dwangsom of een boete voor kan worden opgelegd.
Meer informatie
Meer informatie, veel gestelde vragen en actuele informatie vind je op onze speciale nieuwspagina. Daarnaast is informatie beschikbaar op de website van het RIVM en de website van de Rijksoverheid of bel met het landelijke publieksinformatienummer 0800 – 1351.