Zoeken

Directeur Brandweer Jolanda Trijselaar (VRR) wordt nieuwe Algemeen Directeur Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Gepubliceerd op 24 oktober 2019

Het Algemeen Bestuur van Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant (VRMWB) heeft vandaag de benoeming bekendgemaakt van Jolanda Trijselaar (1970) in de functie van Algemeen Directeur en Regionaal Commandant Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Met ingang van 1 januari 2020 volgt zij Tijs van Lieshout op, die per 1 oktober werkzaam is als Algemeen Directeur en Regionaal Commandant van de Veiligheidsregio Amsterdam Amstelland. Het afscheid van de directeur brandweer gaat de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond aan het hart, maar we zijn ook zeer vereerd dat ze in deze functie wordt aangesteld.

jolanda

Jolanda Trijselaar heeft mede aan de wieg gestaan van de ontwikkeling en inrichting van de eerste Nederlandse Veiligheidsregio hier in de regio Rotterdam Rijnmond. Eerst vanuit haar rol als Senior Beleidsadviseur Openbare Orde en Veiligheid van de Bestuursdienst van de gemeente Rotterdam, later als Directeur Risico- en Crisisbeheersing en Gemeenschappelijke Meldkamer van de VRR en sinds 2015 als Directeur Brandweer.

De directie VRR, het management van de brandweer en alle (brandweer)medewerkers zijn trots op deze prachtige en zeer gegunde carrièrestap. Algemeen Directeur VRR Arjen Littooij: “Haar aanstelling als Algemeen Directeur en Regionaal Commandant bij de Veiligheidsregio Midden- en West -Brabant heeft ze vooral zelf verdiend. Jolanda heeft de brandweer in Rotterdam-Rijnmond teruggebracht waar deze hoort; midden in de samenleving en daar waar de brandweermannen en -vrouwen het hardst nodig zijn. Ze laat een professionele, gedreven, innovatieve en naar buiten gerichte brandweerorganisatie achter die tegen een stootje kan en die mee kan en wil in de veranderende samenleving van vandaag. Dat is zeker niet onopgemerkt gebleven. Er klinkt wel een beetje weemoed door bij haar vertrek, maar ook trots, heel veel trots  dat ‘onze’ Jolanda met al haar in onze regio opgedane ervaring nu in Midden- en West -Brabant aan de slag gaat als Algemeen Directeur. Vanaf deze plek feliciteer ik Jolanda Trijselaar en de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant met deze benoeming!”

Algemeen Directeur Arjen Littooij zal de verantwoordelijkheid voor de brandweer vanaf 1 januari tot nader bericht op zich nemen, ondersteund door het huidige management van de brandweer.