Zoeken

Staatssecretaris opent Zorg- en Herstelcentrum voor ontheemde Oekraïners in Bleiswijk

Gepubliceerd op 26 juni 2023

Staatssecretaris Eric van der Burg heeft vanochtend in Bleiswijk het Zorg- en Herstelcentrum (ZHC) voor Oekraïense ontheemden geopend. Dit deed hij samen met Yvonne van Duijnhoven, Directeur van de GGD & GHOR Rotterdam-Rijnmond, en burgemeester Pieter van de Stadt van Gemeente Lansingerland.

Het ZHC biedt tijdelijke medische zorg aan 22 Oekraïense ontheemden. Patiënten die hier verblijven kampen met zwaardere zorgvragen. Denk bijvoorbeeld aan mensen met kanker of medische evacuees. “Op een gemeentelijke opvanglocatie herstellen is voor Oekraïners die ernstig ziek zijn of te maken hebben met zwaar medisch letsel niet mogelijk”, vertelt Yvonne van Duijnhoven. “Door een goede samenwerking in de regio kunnen we de benodigde zorg op één locatie aanbieden. Zo kan zorgpersoneel efficiënt ingezet worden, wordt de reguliere zorg ontlast en krijgt de patiënt de zorg die nodig is”.

Samenwerking

De Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR), onderdeel van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, coördineert de dagelijkse zorg in het ZHC. De GHOR heeft daarvoor een team van gespecialiseerde verpleegkundigen. Zij werken samen met andere zorgverleners zoals huisartsen, fysiotherapeuten en een thuiszorgorganisatie.

Opening _ZHC_Bleiswijk -11

Foto: Ariane Kok