Zoeken

Edith van der Reijden is onze nieuwe directeur Risico- en Crisisbeheersing

Gepubliceerd op 31 mei 2023

Op 1 augustus 2023 gaat Edith van der Reijden aan de slag als directeur Risico- en Crisisbeheersing (R&C) bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Ze volgt indirect Annemarie van Daalen op, die na tien jaar afscheid nam van deze functie.

Edith werkt op dit moment als directeur en commandant Brandweer bij de Veiligheidsregio Zeeland. “Ik heb het al vijf jaar enorm naar mijn zin in Zeeland. Dat was wel een drempel die ik over moest. Maar deze functie bij R&C spreekt mijn hart aan. Dit past zo goed bij mijn ervaring.”

Volgens haar is het daarom ook een logische stap. “Als ik een andere functie zou willen, dan is dit er zeker eentje. En deze komt niet vaak voorbij. Daarom heb ik bewust de keuze gemaakt om te solliciteren. Met succes!”, reageert onze nieuwe directeur opgetogen.

Vooral de opgave om samen met partners en andere veiligheidsregio’s de (landelijke) versterking van risico- en crisisbeheersing voor elkaar te krijgen, spreekt haar aan in deze functie.

Achtergrond

Edith - officieel 350Edith is een zeer ervaren crisisprofessional, die zichzelf omschrijft als ‘een gedreven leider, die in verbinding met mensen en omgeving, zich inzet voor een veilige samenleving.’ Uit haar cv blijkt een ruime ervaring op dit vakgebied, zowel operationeel, strategisch als bestuurlijk.

Daarbij is onze regio Rotterdam-Rijnmond zeer bekend terrein. In het verleden heeft zij meer dan tien jaar bij de VRR gewerkt, onder meer als Districtscommandant Zuid, Hoofd Openbare Veiligheid en Districtscommandant Haven.

Welkom terug

Algemeen directeur Arjen Littooij is verheugd met haar komst. ‘Ontzettend goed dat we met Edith een ervaren en bevlogen directeur in onze organisatie krijgen op R&C. Iemand die ook terugkeert op het ‘oude nest’ binnen de VRR. Welkom terug in onze boeiende regio!” Edith beaamt dit: “Heel fijn om terug te keren naar deze omgeving.”

Totdat Edith van start gaat, blijft Hendrik van Moorsel de rol van interim directeur R&C vervullen. Hij zal zijn taken de komende tijd over gaan dragen.