42e Editie Wereldhavendagen weer groot succes - Reacties

Gepubliceerd op 10 september 2019

De weersverwachting zag er niet zo goed uit voor deze editie maar het viel uiteindelijk best mee. Wat minder bezoekers dan vorig maar nog steeds een druk bezochte editie met zo’n 345.000 toeschouwers.

Natuurlijk was Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond ook weer ruim vertegenwoordigd op en rond het Veiligheidsplein. Spectaculaire demonstraties, voorlichting door de afdeling Veilig Leven en collega’s van de ambulancedienst i.s.m. het Noodhulpteam. De kids konden zich prima vermaken met de spuitspelletjes van de Jeugdbrandweer. Ook het Drone Team van de Gezamenlijke Brandweer, reddingswerkers van USAR.NL met zwaar materieel en speurhonden en de crashtender van Luchthavenbrandweer Rotterdam The Hague Airport kregen veel aandacht van het enthousiaste publiek. ‘Zonder verleden geen toekomst’ en om dat nog even te accentueren stonden er maar liefst drie Ahrens-Foxen naast elkaar te pronken bij het Veiligheidsplein.

World Police & Fire Games

Het duurt nog een kleine twee jaar maar het begint steeds meer ‘te leven’, niet alleen in onze regio maar ook landelijke promoteams van de WPFG zijn bij elk evenement aanwezig om potentiele sporters te motiveren om deel te nemen. Er was op het Veiligheidsplein weer een razend spannende Dutch Ultimate Fire Fighter competitie waarbij wildcards te verdienen waren voor de WPFG 2021 in Rotterdam. Meer weten over de WPFG in Rotterdam? Neem via de link hieronder een kijkje op de website.

http://www.wpfgrotterdam2021.com/

Graag tot volgend jaar.

Jeugdbrandweer

Ambu

Demo's

Veiligheidsplein

20190908_161242