Geslaagde RisCom-dag VRR & ZHZ

Gepubliceerd op 6 juni 2019

Ieder jaar organiseert de landelijke netwerkgroep Risicocommunicatie een vakdag, waar onder andere collega’s van de 25 Veiligheidsregio’s samenkomen. Centraal tijdens deze dag staat het verbreden van de kennis, het delen van ervaringen en het werken aan een sterk netwerk van Risicocommunicatiespecialisten. Samenwerking is namelijk ontzettend belangrijk, zeker op het gebied van risicocommunicatie. Dit jaar was de organisatie in handen van de regio’s Zuid-Holland Zuid en Rotterdam-Rijnmond.

De netwerkdag werd gehouden op donderdag 23 mei bij de EIC Mainport Rotterdam, een indrukwekkende locatie middenin het Botlek gebied, waar men direct de impact ziet van de aanwezige chemische bedrijven.  Tijdens het dagprogramma werd er onder andere aandacht besteed aan het belang van samenwerken, het thema ‘veilig voelen en veilig zijn’ en de impact van gevaarlijke stoffen en de chemische industrie in het algemeen.

Met als dagvoorzitter Lindy Schotman (teamleider Communicatie VRR) en sprekers als Jolanda Trijselaar (directeur Brandweer VRR), Carlo Post (directeur VRZHZ), Daniëlle Timmermans (professor Risicocommunicatie aan het RIVM), Aranka Sinnema (gedragswetenschapper) en Ap van der Pijl en Bert Kandel (leden burenraad DuPont & Chemours) kregen de aanwezigen interessante presentaties te horen, welke veelal uitmondden in boeiende interacties tussen zaal en sprekers.

De aansluitende workshops en het intermissie-spel, verzorgd door RTV Rijnmond presentator Dave van der Wal, zorgden daarnaast voor teambuilding onder de aanwezigen, waarin tegelijkertijd de algemene kennis werd getest.

Het afsluitende Open Podium werd benut door onder andere Jeroen Neuvel en Myrte Sival, die de aanwezigen bijpraatten over de Roadmap naar 2030 en daarmee de te varen koers voor de komende jaren. Larissa Levering VRZHZ en Elsa Moonen-Tan VRR hadden de dag georganiseerd en blikken dan ook terug op een zeer geslaagde RisCom dag en kijken uit naar alle ontwikkelingen die komen gaan.

IMG_0510IMG_0379IMG_0940IMG_0414