Zoeken

Hulpdiensten oefenen aan de Malledijk/Puntweg op het bedrijventerrein Halfweg in Spijkenisse

Gepubliceerd op 20 maart 2019

Op donderdag 21 maart houden brandweer, politie, ambulancezorg en gemeente Nissewaard een grootschalige oefening aan de Malledijk/Puntweg op het bedrijventerrein Halfweg in Spijkenisse. Ook de traumahelikopter zal deelnemen. De oefening wordt georganiseerd i.s.m. de gemeente Nissewaard en een aantal bedrijven op het terrein. Een fictief incident zorgt ervoor dat de hulpdiensten grootschalig op gaan treden en bij diverse bedrijven oefent de Bedrijfs Hulp Verlening (BHV) mee.

Tijdens de oefeningen worden functionarissen van brandweer, politie, ambulance, gemeente  en bedrijfshulpverleners beoefend. Ook wordt er gebruik gemaakt van zgn. lotusslachtoffers, ambulances, traumahelikopter, brandweerauto’s en politiewagens. Voor en tijdens de oefening wordt geen gebruik gemaakt van optische en geluidssignalen dus de overlast wordt tot een minimum beperkt.

Door met elkaar te trainen en kennis en vaardigheden uit te wisselen in realistisch uitgeschreven oefeningen krijgen de deelnemers de kans om, naast hun eigen vaardig-heden, ook de onderlinge samenwerking te trainen. Hierdoor leveren zij een belangrijke bijdrage aan de veiligheid in de regio Rotterdam-Rijnmond en daarbuiten.