Actuele cijfers VRR online inzichtelijk

Gepubliceerd op 19 maart 2019

Sinds kort zijn de cijfers en statistieken van de brandweer en ambulancedienst in Rotterdam-Rijnmond online te bekijken. Via het dashboard op rijnmondveilig.nl  wordt per maand en per gemeente gepubliceerd hoe vaak de brandweer en ambulance zijn uitgerukt, hoe snel ze ter plaatse waren en waarvoor ze zijn ingezet.

Ook cijfers over de meldkamer, evenementen in de regio, geneeskundig advies, industriële veiligheid en risico- en crisiscommunicatie worden op het platform gepubliceerd.

Je vindt het overzicht op www.rijnmondveilig.nl/dashboard

Goed beeld

Het dashboard is al enige tijd toegankelijk voor de burgemeesters in de regio. Zij voeren aan de hand van de cijfers gesprekken binnen de gemeente en met de directie van de VRR over de fysieke veiligheid in hun gemeente. Omdat de cijfers een goed beeld geven van de prestaties van de veiligheidsregio, heeft de VRR besloten deze data met het publiek te delen. Op deze wijze is inzichtelijk waar en waarvoor de brandweer en ambulance uitrukken.

Het maandelijks publiceren van de actuele cijfers past bij de manier waarop de VRR het bestuur en de inwoners van de regio wil informeren over haar prestaties. Open en transparant, met ruimte voor dialoog over een veilige leefomgeving.