Zoeken

Wijkveiligheidbus gaat de wijk in!

Gepubliceerd op 4 november 2019

De brandweer, wijkagenten en buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) kunnen vanaf nu gebruik maken van de Wijkveiligbus. Zij kunnen deze bus niet alleen inzetten voor hun spreekuren, maar ook bij evenementen, op markten, na een incident, zichtbare oefeningen van de veilheidsregio of bij scholen. Inwoners kunnen er voor allerlei zaken terecht, zoals meldingen doorgeven, vragen stellen over preventie, of gewoon voor een praatje.

De Wijkveiligbus is in het leven geroepen voor meer zichtbaarheid van de hulpdiensten en om de veiligheid in de wijken van de BAR-gemeenten verder te vergroten. De bus is aangeschaft door de gemeenten Albrandswaard, Barendrecht en Ridderkerk. De burgemeesters van de BAR-gemeenten zijn positief!

“Veiligheid is niet alleen van de politie, de brandweer en de boa’s, maar van ons allemaal. Toch is het voor sommige mensen niet zo makkelijk of vanzelfsprekend om bijvoorbeeld naar de politie te stappen om een probleem te melden. Door zelf actief met de bus de wijken in te gaan, hopen we die drempel weg te nemen. Dat is belangrijk, want we hebben elkaar echt nodig om Albrandswaard veilig te houden.”

Stap in de bus!

De bus is beschikbaar voor de veiligheidsregio (brandweer), politie en de handhavers. Zij kiezen zelf wanneer en waar zijn de bus willen gebruiken. Bijvoorbeeld op plaatsen die extra aandacht nodig hebben omdat er meer inbraken, fietsdiefstallen of woningbranden zijn. Door op deze manier bereikbaar te zijn, midden tussen de mensen, hopen de wijkagenten, de brandveiligheidsadviseurs van de afdeling Veilig Leven van de VRR en de handhavers meer inwoners te spreken.

20191018popupbus120191018popupbus3