Gesloten: brandweerofficier (m/v)


Brandweerofficier (m/v)

Deze vacature is inmiddels gesloten

Wij zijn op zoek naar een brandweerofficier (m/v). Als brandweerofficier heb je ambitie, doorzettingsvermogen en sta je stevig in je schoenen. Je bent een leider en schrikt niet terug van stress. Oog voor mensen, samenwerken en gevoel hebben voor verschillende belangen zijn belangrijke kwaliteiten.

Solliciteren is helaas niet meer mogelijk

NIFV1705 Banner 336x280-3

De functie

In september 2018 gaat bij de Brandweeracademie de 51e voltijdopleiding Brandweerofficier van start. Vanaf de start van de opleiding ben je in dienst van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR). Je volgt onderwijs bij de Brandweeracademie in Arnhem en leert door stages de praktijk kennen.

De functie Brandweerofficier

Als brandweerofficier werk je voor de brandweerorganisatie van de VRR. Je loopbaan staat in het teken van leiderschap waarbij doorgroei naar het strategische niveau tot de mogelijkheden behoort. Je kunt actief zijn als leidinggevende, projectleider of toonaangevend specialist. Daarnaast kun je worden ingezet als officier van dienst bij diverse incidenten, variërend van een ongeval met gevaarlijke stoffen tot een vliegtuigramp.

Infodag 17 maart

Wordt dit binnenkort ook jouw wereld? Ontdek het zelf tijdens de infodag over de opleiding Brandweerofficier op zaterdag 17 maart 2018 van 10.00 tot 14.00 uur bij de Brandweeracademie in Arnhem. Tijdens de infodag krijg je aanvullende informatie over de opleiding, het beroep en de selectieprocedure. Je ontmoet docenten en studenten, kunt deelnemen aan activiteiten en maakt zo kennis met de brandweer in de breedste zin van het woord.

Voor de infodag kun je je aanmelden op www.brandweerofficier.nl.

Wat vragen we van je?

  • Een afgeronde hbo-opleiding (240 ECTS) of universitaire opleiding (minimaal bachelor), of je studeert ruimschoots op tijd voor de start van de opleiding Brandweerofficier af.
  • Je bent bestand tegen druk en stress, fysiek fit en hebt geen hoogte- of engtevrees. Daarnaast beschik je over zwemvaardigheid.
  • Je bent in het bezit van rijbewijs B.
  • Je bent woonachtig in de regio Rotterdam-Rijnmond of bereid om te verhuizen.

Wat bieden wij?

Een gedegen en uitdagende opleiding tot brandweerofficier en een afwisselende functie in een dynamische werkomgeving. Je komt vanaf de start van de opleiding in dienst bij de VRR voor een periode van minimaal twee jaar. Hierbij is succesvolle voltooiing van de opleiding het uitgangspunt. De intentie is om het dienstverband na de eerste contractperiode om te zetten naar een dienstverband voor onbepaalde tijd. Met ons maak je tijdens en na succesvolle afronding van de opleiding Brandweerofficier nadere loopbaanafspraken.

Het salaris wordt gebaseerd op je achtergrond en ervaring.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 3, 4 & 5 april 2018.

Solliciteren

Tot 25 maart kon je solliciteren als brandweerofficier (m/v) bij Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

Inmiddels is deze vacature gesloten.

Contact

Deze vacature is inmiddels gesloten.

Rotterdam-Rijnmond

kaart

De brandweer in Rotterdam-Rijnmond beschermt het grootste risicogebied van Nederland. Er wonen 1,2 miljoen mensen en bevindt zich één van de grootste havens ter wereld. Gemiddeld wordt de brandweer in deze regio ruim 18.000 keer per jaar gealarmeerd, dat is zo’n vijftig keer per dag!