SLIM-Event 2022


Welkom bij het SLIM-Event 2023!

Wat fijn dat je het SLIM-Event 2023 wil bezoeken! SLIM staat voor 'Samen Leren van Incidenten een Must'. De 'i' kan echter breder opgevat worden: samen innoveren, samen inspireren. Alweer bijna een decennium doen wij dat met succes met elkaar in een veilige en open werksfeer.

Het SLIM-Event 2023 is een fysiek event en biedt een inspirerend programma, boordevol interessante, interactieve themasessies. Ze gaan bijvoorbeeld over echte incidenten uit onze regio en worden ondersteund met foto's, video's en geluidsbanden. Maar ook workshops, innovaties en andere zaken zijn te beleven. Dit alles met het hogere doel elkaar... SLIM'er te maken.

Beperkt aantal plekken

Het SLIM-Event is inmiddels alweer zes keer een groot succes gebleken. Collega's van zowel binnen als buiten onze organisatie bezoeken het SLIM-Event met veel plezier. Mis het SLIM-Event niet en meld je snel aan!

Dit jaar worden in totaal acht workshops gegeven. Scroll naar beneden om ze alle acht tot je te nemen. We kijken uit naar je aanwezigheid en willen je nu alvast danken voor de inspirerende sessies die we met elkaar tegemoet gaan.

Vragen?

Voor vragen en/of aanvullende informatie kun je mailen naar Lianne.Labeur@vr-rr.nl.

SLIM Event banner

Aanmelden SLIM-Event 2022

Het is niet meer mogelijk om je in te schrijven voor het SLIM-Event 2022.

Datum     : 01, 02 en 03 november 2023

Tijd          : 09.00 - 16.15 uur (incl. lunch)

Locatie    : Kazerne Vlaardingen

Workshops

Workshop 1

Vis-noch-vlees

Workshop 1 - Plaats waar het gebeurd is

Persoon die presentatie doet

Pakkende tekst

Huis vol benzine ''met speciale interventie''

piewpiew

QRT inzet - Dirksland

Hans Vroegindeweij

Op 12 juli 2021 komt er vanuit de Oranjelaan in Dirksland een melding bij de politie binnen. De melder ruikt een zeer sterke benzinelucht in de woning. Ze ziet in de woonkamer doeken op de grond liggen en er staan een aantal jerrycans (10-20 liter) bij. Politie en brandweer komen ter plaatse en constateren een explosieve situatie. De inzet van Dienst Speciale Interventies (DSI) is bij dit soort incidenten gebruikelijk: sinds kort voegt Brandweer Rotterdam-Rijnmond hier het Quick Response Team (QRT) aan toe. Een inzet die vele lessen oplevert.

Brand Smeetsland: uniek of voorspelbaar?

Drukke bedoening

Verpleeghuis Smeetsland - Rotterdam

Maurice de Beer / Thijs Geertsema

In de vroege ochtend van 13 januari 2021 breekt brand uit in een tijdelijk gebouw van verpleeghuis Smeetsland in Rotterdam. Door de hevige rookontwikkeling, niet-zelfredzame bewoners en bijzondere gebouweigenschappen was dit voor al het brandweerpersoneel een uniek incident. Maar na het uitgevoerde incidentonderzoek rijst al snel de vraag: hoe uniek was dit incident? Thijs Geertsema en Maurice de Beer nemen jullie mee in het incidentverloop, de onderzoeksresultaten en de vraag: hoe voorspelbaar zijn dit soort incidenten?

Vijf jaar na de brand aan de Ringersstraat

DSC_2424

Ringersstraat - Schiedam

Raymond Maas

De brand aan de Ringersstraat staat bij veel mensen nog in het geheugen gegrift. Zowel binnen onze regio als landelijk wordt deze casus nog veelvuldig gebruikt in de les en leerstof. Bij de collega’s van de Forensische Opsporing (FO) van de Eenheid Rotterdam is dit incident ook een lang onderzoek geweest. Na vijf jaar onderzoek en rechtszaken is er één persoon voor 21 maanden in de cel gezet. De FO neemt ons mee in hun proces over deze bijzondere zaak.

Niets is wat het lijkt

TBO_2983

Wooncomplex - Zuidland

Team Brandonderzoek

Bij een brand in een complex met aanleunwoningen loopt de brandweer tegen een grote klus aan. De brand in een wasmachine gemeld vanuit een van de aanleunwoningen blijkt uiteindelijk een brand in de dakconstructie te zijn. De brandweer schaalt op naar grote brand en tientallen bewoners kunnen voorlopig niet terug naar hun woning Team brand en incident onderzoek neemt jullie mee in het onderzoek wat daar is uitgevoerd.

Boot vol schroot

Schrootboot

EMR Terminal - Botlek Rotterdam

Patrick van der Linden

Op 08 september 2021 wordt in de ochtend rook waargenomen bij het laden van het schip An Chang/Dimitri met metaalschroot. Niet veel later meldt een passerende binnenvaartschipper dat er vermoedelijk brand is aan boord van een bulkschip. Brandweer en Divisie Havenmeester worden gealarmeerd. De broeibrand in het ruim van het schip leidt tot enorme rookoverlast en stankoverlast met tientallen meldingen ten gevolg. Een meerdaagse inzet van vele diensten volgt.

MIC & de Oekraïnecrisis

MIC

Multi Intelligence Center - Rotterdam

Henry Oudshoorn/Emil van Schie

Het Multi Intelligence Center (MIC) is nog hard aan het ontwikkelen van project naar een nieuwe geïntegreerde informatievoorziening voor allerlei crisispartners. Toen kwam begin maart plots de vraag of MIC operationeel zou kunnen gaan rondom alle gevolgen van de oorlog in Oekraïne. In deze sessie nemen we jullie mee in de aanpak van MIC hierin: wat wordt er eigenlijk allemaal gedaan binnen MIC en hoe kunnen we dit gebruiken bij andere crises of incidenten?

Transformers

Robotbrrbrrbrr

Robots on Fire - Team Digitale Verkenning

Robbert Heinecke

"Autobots! We Must Have Courage. We Can't Ignore The Danger. We Must Conquer It." De verscheidene robots van het Team Digitale Verkenning transformeren het brandweerwerk in hoog tempo! Van toepassing bij heel veel incidenten, niet in de minste plaats moeilijk toegankelijke situaties zoals een windmolen of onderzeeër. Kijk en luister mee wat deze mechanische beesten opleveren in de incidentbestrijding.