Zoeken

Nieuwe noodverordening per 15 juni

Gepubliceerd op 12 juni 2020

Vanaf maandag 15 juni 2020 geldt een nieuwe noodverordening in de regio Rotterdam-Rijnmond. Deze noodverordening vervangt de versie van 1 juni. Hiermee wordt regionaal invulling gegeven aan de landelijk bepaalde regels en versoepelingen. De noodverordening is nodig om te zorgen dat de maatregelen om het coronavirus te beperken ook gehandhaafd kunnen worden.

Wat is veranderd?

De belangrijkste veranderingen op een rij:

  • Vanaf 15 juni geldt geen verbod meer op recreatief nachtverblijf. Ook de verhuur van recreatieve verblijven is weer 100 % toegestaan. Dit was al 75 % sinds 27 mei.
  • Gedeelde sanitaire voorzieningen op vakantieparken, kampeerterreinen, kampeerveldjes en jachthavens mogen vanaf 15 juni weer open.
  • Gemeenschappelijke was- en douchevoorzieningen bij sportvoorzieningen en in zwemgelegenheden mogen vanaf 15 juni weer open.
  • Voor al het bovenstaande geldt: mijd drukte, houd 1,5 meter afstand.

Wat is niet veranderd?

De belangrijkste maatregelen die ongewijzigd blijven zijn:

  • Mijd drukte;
  • Houd 1,5 meter afstand;
  • Voel je je niet lekker? Moet je hoesten, niesen of heb je koorts? Blijf dan altijd thuis.

De noodverordening

De nieuwe noodverordening is ondertekend door de voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en hier in te zien.

Bekijk hier de hele noodverordening.

Handhaving maatregelen

De politie en gemeenten werken samen aan het handhaven van de maatregelen. Zowel de politie als handhaving kan organisatoren, ondernemers en inwoners aanspreken op het niet naleven van de noodverordening. Handelen in strijd met de noodverordening is een overtreding waar een last onder dwangsom of een boete voor kan worden opgelegd.

Intrekkingsbesluit

Omdat recreatieve verhuur nu volledig is toegestaan, is met dit intrekkingsbesluit het laatste besluit met betrekking tot gedeeltelijke vrijstelling recreatieve verhuur ingetrokken.

Meer informatie

Meer informatie, veel gestelde vragen en actuele informatie vind je op onze speciale nieuwspagina. Daarnaast is informatie beschikbaar op de website van het RIVM en de website van de Rijksoverheid. Heb je hierna nog vragen dan kun je bellen met het landelijke publieksinformatienummer 0800 – 1351 of neem contact op met je eigen gemeente.