Zoeken

Noodverordening COVID-19 30 maart 2020

Gepubliceerd op 30 maart 2020

UPDATE: Op 29 april 2020 is een nieuwe noodverordening vastgesteld.

------------------------------------

Op 30 maart 2020 heeft de voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, Ahmed Aboutaleb, de Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond 30 maart 2020 afgekondigd.

De Rijksoverheid heeft op 23 maart 2020 aanvullende en aangescherpte maatregelen getroffen ter bestrijding van het Corona-virus gericht op evenementen en samenkomsten. Ook vraagt de Rijksoverheid de burgers om zoveel mogelijk thuis te blijven, altijd afstand van anderen (minimaal 1,5 meter) te houden en sociale activiteiten en groepen mensen te vermijden.

Met deze noodverordening geeft de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond vorm aan de aangekondigde maatregelen vanuit de Rijksoverheid voor de regio. Zowel politie als de gemeenten (in naam van het lokale bestuur) kan organisatoren en ondernemers aanspreken op het niet naleven van de verordening. Ten opzichte van de noodverordening van 27 maart 2020 zijn meer maatregelen met betrekking tot recreatieparken en kampeerterreinen toegevoegd.

De volledige tekst van de noodverordening vindt u hier.

Deze verordening is geldig op het grondgebied van de gemeenten die horen tot de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Dit zijn: Rotterdam, Nissewaard, Albrandswaard, Barendrecht, Brielle, Capelle aan den IJssel, Goeree-Overflakkee, Hellevoetsluis, Krimpen aan den IJssel, Lansingerland, Maassluis, Ridderkerk, Schiedam, Vlaardingen en Westvoorne.

Vragen?

Heeft u vragen over wat deze noodverordening betekent? Kijk dan op onze vraag en antwoord-pagina op rijnmondveilig.nl.

Aanwijzingsbesluit handhavers

Het aanwijzingsbesluit zoals deze op 17 maart jl. is vastgesteld door de voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond blijft ook op deze noodverordening van toepassing.

Hiermee zijn ook alle bijzondere opsporingsambtenaren (BOA’s) van alle gemeenten bevoegd per heden op te treden ter uitvoering van de noodverordening.

Aanwijzingsbesluit gebieden en locaties

Op 30 maart is een aanwijzingsbesluit vastgesteld waarin specifieke gebieden en locaties zijn aangewezen die onder de noodverordening vallen.

Aanwijzingsbesluit 30 maart

Bijlage bij aanwijzingsbesluit 30 maart

Op 31 maart is bovenstaand aanwijzingsbesluit vervallen na de publicatie van een nieuw aanwijzingsbesluit.