WPFG-atleten gehuldigd door burgemeester Aboutaleb

Gepubliceerd op 5 september 2019

Op 4 september 2019 zijn alle hulpverleners die namens Nederland hebben deelgenomen aan de World Police & Fire Games 2019 (WPFG) gehuldigd op het stadhuis in Rotterdam

De WPFG in Chengdu, China waren een groot succes voor de Nederlandse ploeg. Nederland behaalde maar liefst 17 keer goud, 15 keer zilver en 16 keer brons.

40 deelnemer uit Nederland

Meer dan 8.000 politiemensen, brandweerlieden, douane- en gevangenismedewerkers uit 80 landen hebben in Chengdu deelgenomen aan de WPFG 2019. Onder hen 40 deelnemers uit Nederland, die uitkwamen op 28 sportonderdelen.

In 2021 komen de World Police & Fire Games naar Rotterdam. In zijn toespraak vanmiddag zei burgemeester Aboutaleb: “Met de World Police & Fire Games 2021 willen we alle hulpverleners een podium bieden en hen collectief bedanken voor het werk dat ze dag in dag uit verrichten voor onze samenleving. Dat verdienen ze.”

Vlag in de kluis

Tijdens de huldiging overhandigde Arjen Littooij, Algemeen Directeur Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en Bestuurslid WPFG Rotterdam 2021 de WPFG-vlag aan Sven de Langen, Wethouder Volksgezondheid, Zorg, Ouderen & Sport. De officiële vlag ontving Littooij in augustus uit handen van de president van de WPFG tijdens de sluitingsceremonie van het evenement in China. De vlag is vanmiddag opgeborgen in de kluis van het stadhuis en zal tijdens de opening van de World Police & Fire Games in 2021 gehesen worden in Rotterdam.

De WPFG 2021 beginnen over 696 dagen, op 30 juli 2021 in Rotterdam. Dat jaar ontvangt Nederland voor het eerst in de geschiedenis meer dan 10.000 hulpverleners en 20.000 supporters vanuit de hele wereld voor de 19e editie van de World Police & Fire Games.

Ontzettend trots

Jeroen Kranendonk, deelnemer en medaillewinnaar WPFG 2019: “Deelnemen aan de WPFG en dan ook nog eens een medaille winnen is een ervaring die ik nooit zal vergeten."

"Dat de WPFG in 2021 in ‘mijn’ stad Rotterdam worden georganiseerd, maakt mij ontzettend trots. Geweldig dat hulpverleners uit de hele wereld elkaar in Rotterdam in deze sportieve omgeving weer gaan ontmoeten en ervaringen kunnen delen. Ik weet zeker dat de stad Rotterdam er een mooi, sportief feest van gaat maken.”