Medewerker Planning & Control

Gepubliceerd op 14 januari 2020

Ben jij die financial die cijfermatig sterk is en orde weet te scheppen in het aanbod van informatie uit verschillende bronnen?

Jouw werk

Je ondersteunt het management bij het waarborgen van de kwaliteit van de financiële gegevens binnen de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) in termen van rechtmatigheid, doelmatigheid en de (meerjarige) financiële positie. Hiervoor stel je bijvoorbeeld de (forecast)rapportages op, bewaak je de budgetten en adviseer je de managers over de richting van de (financiële) koers. Je vindt het een uitdaging om uit de diverse informatiebronnen relevante gegevens te analyseren, actualiseren en op basis hiervan de manager te informeren/adviseren. Je geeft als professional het management gevraagd en ongevraagd advies over je bevindingen.

medewerker planning en control zonder tekst

Wil jij je manager voorzien van goed financieel advies?

Ook stel je samen met de manager jaarlijks de budgetten samen. Daarbij zorg je vanzelfsprekend voor een goede onderbouwing.  Het is natuurlijk  belangrijk dat je goed contact onderhoudt met je team en de financiële administratie. Daarom heb je regelmatig formele en informele afstemming met de afdeling om de financiële processen en de juistheid van de financiële informatie door te spreken en eventueel aan te passen.

Jij…

…bent cijfermatig onderlegd, analytisch en beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden. Je kunt goed samenwerken met als doel om de gezamenlijk goede P&C-producten tijdig te leveren; hierbij is het goed kunnen delen van informatie en weten wie wat nodig heeft om het werk goed te doen van groot belang.

Verder:

 • Beschik je over hbo werk- en denkniveau;
 • Is het een pré als je een aantal jaren relevante werkervaring hebt opgedaan in een vergelijkbare rol;
 • Ben je stressbestendig en flexibel;
 • Ben je communicatief goed onderlegd, zowel schriftelijk als mondeling;
 • Weet je als geen ander hoe je digitaal moet werken en kun je goed omgaan met digitale informatie.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je werkt 36 uur per week. 4 keer 9 uur werken behoort tot de  mogelijkheden.
 • Je wordt ingeschaald in salarisschaal 9 met een salaris van € 2.702,- tot € 3.968,- bruto per maand o.b.v. 36 uur.
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Wij hanteren een zeer gunstige pensioenregeling bij het ABP. Wij betalen twee derde van jouw pensioen.
 • Je ontvangt een toeslag van 17,05% die je flexibel kunt inzetten voor arbeidsvoorwaarden die voor jou belangrijk zijn. Extra verlofuren? Een cursus volgen? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk. Daarom stimuleren wij je om regelmatig te sporten en hebben een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand. Ook is er vers fruit en kun je gebruikmaken van een fietsregeling.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Rotterdam, zoals die luidde op 31 december 2019.

Je team

Je maakt deel uit van de afdeling Kwaliteit, Control en Audit (KCA). Het doel van de stafafdeling KCA is om zorg te dragen dat de kwaliteit van de (bedrijfs-)processen en beheersingsmaatregelen zodanig zijn geregeld dat het management continu inzicht heeft in de te lopen koers van het vastgestelde beleid, bedrijfsvoering en de uitkomsten hiervan zowel in kwantitatieve als kwalitatieve zin. Je werkt in het team “Planning & Control”. Dit team bestaat uit 3 professionals en een coördinator die allen hun eigen kwaliteiten hebben en erg nauw met elkaar samenwerken. Zij ondersteunen, net als jij, een aantal afdelingen van één of meerdere directies.

Wij

…zijn er altijd! De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond omvat 15 gemeenten en 1,2 miljoen inwoners. Wij bestaan uit Brandweer, Ambulancezorg, 112 meldkamer, Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie en risico- en crisisbeheersing. Daarnaast is er een intensieve samenwerking met de politie, het openbaar ministerie, de milieudienst DCMR, het Havenbedrijf en vele andere partijen. Wij zijn in Nederland voortrekker op het gebied van veiligheid en risicobestrijding. Kortom, een organisatie waar kwaliteit zeer belangrijk is!

Meer weten?

telefoonafbeelding Neem gerust contact met ons op!

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!

Solliciteer button

Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.

Het Recruitment team van VRR werkt zonder tussenkomst van werving- en selectiebureaus.

Locaties: Rotterdam-Rijnmond. Je komt te werken op diverse locaties in de regio.