Inkoopadviseur

Gepubliceerd op 1 januari 2020

Zelfstandig meerdere aanbestedingen begeleiden en adviseren t.a.v. inkoop en op deze wijze een bijdrage leveren aan de succesvolle uitvoering van de taken van de Veiligheidsregio. Dat vormt de kern van jouw baan.

Jouw werk

Enkelvoudig, meervoudig onderhands, nationaal of Europees aanbesteden voor o.a. de brandweer, de ambulancezorg en crisisbestrijding voor een mooie regio! De scope is bovendien erg breed en varieert van specifieke zaken zoals materiaal en materieel tot de “normale” diensten en producten. Jij weet als geen ander wat er allemaal komt kijken en welke regels er gelden. Je weet bij complexe aanbestedingen de opdrachtgever te adviseren over de juiste inkoopstrategie en kunt deze goed verdedigen. Jij hebt een adviserende, sturende rol en bent verantwoordelijk voor het goed en rechtmatig doorlopen van het traject waarin de verschillende belangen (vaak in multidisciplinaire teams) worden afgewogen.
Inkoop behelst meer dan het doen van aanbestedingen Je hebt tevens een rol als adviseur en bent sterk in het overbrengen van gecompliceerde informatie naar begrijpelijke en bruikbare informatie voor anderen.
Dit vraagt om een gedegen analyse van de vraag, het achterhalen van de behoefte, kennis van de wet- en regelgeving waarbij je de doelmatigheid logischerwijs niet uit het oog mag verliezen.

inkoopadviseur zonder tekst

Zorg jij er met je team voor dat onze collega’s met de juiste goederen en diensten kunnen werken opdat ze de regio veilig kunnen houden?

Daarnaast bewaak je ook de recht- en doelmatigheid, ben je verantwoordelijk voor het contractmanagement en streef je de organisatiedoelstellingen na. Bij (dreigende) niet-nakoming van verplichtingen van partijen of onvoldoende prestaties van leveranciers en managers heb jij zowel een adviserende als intervenieerde rol. Jouw visie en overzicht weet je te vertalen in passende adviezen waarbij je de diverse in- en externe ontwikkelingen meeneemt. Je weet de woorden ook om te zetten in concrete daden.

Jij…

…bent een echte netwerker en in staat om vanuit inhoud te verbinden. Door jouw aanpak weet je mensen te overtuigen en vertrouwen te winnen. Het (interne) accountmanagement is bij jou dan ook in goede handen. Doordat je proactief en inventief bent, durf je op alle niveaus (on)gevraagd advies te geven. Ook heb je een goed gevoel voor verschillende belangen en weet je knopen door te hakken waardoor de gewenste resultaten geboekt worden.

Verder:

 • Heb je hbo+ werk- en denkniveau en ben je in het bezit van minimaal een hbo-diploma richting bijvoorbeeld een economische, juridische of bedrijfskundige richting;
 • Ben je in het bezit van een afgeronde inkoopopleiding, bij voorkeur NEVI-2 of een vergelijkbare opleiding.
 • Heb je minimaal drie jaar ervaring in een vergelijkbare inkoopfunctie;
 • Heb je aantoonbare kennis van de Europese Regelgeving m.b.t. aanbestedingen;
 • Beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden in zowel woord als geschrift;

Arbeidsvoorwaarden

 • Op basis van ervaring word je ingeschaald in salarisschaal 10 met een salaris van € 2.914,- tot        € 4.406,- op basis van 36 uur.
 • Het betreft een fulltime aanstelling (36 uur per week).
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • We zijn een moderne werkgever, daarom kun je je werk en werktijden flexibel en naar eigen behoefte (in goed overleg) indelen en behoort (deels) thuiswerken tot de mogelijkheden.
 • Je ontvangt een toeslag van 17,05% die je flexibel kunt inzetten voor arbeidsvoorwaarden die voor jou belangrijk zijn. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk. Daarom stimuleren wij je om regelmatig te sporten en hebben we een fitnessvoorziening op jouw werklocatie en is er vers fruit.
 • De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond hanteert een zeer gunstige pensioenregeling bij het ABP. Zo betalen wij twee derde van jouw pensioen.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Rotterdam, zoals die luidde op 31 december 2019.

Je team

Als inkoopadviseur maak je deel uit van een afdeling die de aankomende jaren een flink aantal aanbestedingstrajecten op de planning heeft staan met een totaal inkoopvolume van ruim 30 miljoen per jaar. Het speelveld van inkoop binnen de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is daarmee breed, divers en dynamisch. Jij begeleidt deze trajecten samen met 7 collega’s, bestaande uit beheerders tot ervaren inkopers. Een deel van de inkopers huren wij extern in om flexibel in te kunnen spelen op de behoefte vanuit de organisatie. Naast het begeleiden van inkoopprocessen heeft de afdeling ook diverse beleidsmatige uitdagingen om een structurele brug te slaan naar de business en de inkoop aanpak efficiënt, doelmatig en rechtmatig in te richten.

Wij…

… zijn er altijd! De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond omvat 15 gemeenten en 1,2 miljoen inwoners. Wij bestaan uit Brandweer, Ambulancezorg, de 112 meldkamer, de GHOR en risico- en crisisbeheersing. Daarnaast is er een intensieve samenwerking met de politie, het openbaar ministerie, DCMR, het Havenbedrijf en vele andere partijen. Wij zijn in Nederland voortrekker op het gebied van veiligheid en risicobeheersing. Kortom, een organisatie waar kwaliteit zeer belangrijk is!

Meer weten?

telefoonafbeelding Neem gerust contact met ons op!

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!

Solliciteer button

Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.

Het Recruitment team van VRR werkt zonder tussenkomst van werving- en selectiebureaus.

Locatie: World Port Center, Rotterdam.